Zwembad

Uw kind leert zwemmen in het speciaal gebouwde instructiebad van 11 x 6 meter, met een diepte van 1.35 meter. Het is voor kinderen onmogelijk te lopen tijdens de zwemles. De instructeur staat tijdens de lessen altijd in het water. Het water heeft een behaaglijke temperatuur van 32 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor de zwemles.
 

Eisen van het zwembad

Tijdens de zwemles moet, in verband met de veiligheid van uw kind, aan enkele eisen worden voldaan:
  • Het is verplicht om blauwe plastic overschoentjes te dragen i.v.m. hygiëne zwembad water. Deze schoentjes kunt u vinden voor elke kleedkamerdeur.
  • Kinderen dragen uitsluitend de zwemmouwtjes die verstrekt zijn door de zwemschool.
  • Meisjes dragen zolang ze met zwemmouwtjes en kurk zwemmen een bikini en geen badpak (i.v.m het aanhouden van zwemmouwtjes en kurk bij het naar de wc gaan).
  • De instructeur haalt de kinderen uit de kleedkamer voordat de les gaat beginnen. Ouders mogen niet mee de zwemzaal in tijdens de les, kinderen worden hierdoor snel afgeleid.
  • U kunt op uw kind wachten in de bar ruimte, waar de mogelijkheid is om een consumptie te nuttigen.
Ons zwembad is uitgerust meer een moderne zoutelectrolyse installatie. Met dit systeem wordt chloor geproduceerd uit keukenzout. daardoor wordt de chloor lucht in het zwembad tot een minimum beperkt. De kans op rode oogjes en huidirritaties is vele malen kleiner.
 

Zwembad voor zwemlessen


Als u kind opgaat voor zijn A- B-diploma en/of C-diploma krijgen ze zwemles van onze instructeurs in een ander zwembad; namelijk de Driesprong.
In de Driesprong ligt een 25 meter bad van 4 banen breed (10 meter), aan het bad zit een ondiep gedeelte vast. Het bad heeft een vaste bodem en loopt van ondieop (40cm) naar diep. Tijdens de reguliere openingstijden is het mogelijk om een kijkje te nemen in het zwembad. U kunt dit doen vanuit de hal. Tijdens de openingstijden bent u ook van harte welkom in de kantine. Houd er wel rekening mee dat een consumptie nuttigen in de kantine verplicht is.
 

Zwemactiviteiten

Zwemmen