Zwemles volwassenen

Veel mensen hebben in het verleden een zwemdiploma behaald, maar niet voor iedereen is zwemmen weggelegd. Zo zijn sommige mensen met het zwemtraject gestopt vanwege angst of een blessure, maar er zijn ook mensen die nooit hebben leren zwemmen. Vaak zijn dit mensen met een (buitenlandse) achtergrond waarbij water geen belangrijke rol speelde en er dus geen noodzaak was om goed te leren zwemmen.
 
Zwemlessen gaan volgen doet u niet voor anderen, maar juist voor uzelf, U investeert in uw eigen vaardigheden en kunt u in de toekomst gaan genieten van het bewegen of recreeeren in het water. Een zwemles voor volwassen is dan ook een uitstekende manier om te leren zwemmen, maar ook om de oude zwemvaardigheden (op een veilige manier) weer te beheersen
 
Een zwemles voor volwassenen is geschikt voor iedereen, dus waar wacht u nog op?

De zwemles voor volwassenen

Tijdens een zwemles voor volwassenen krijg tu les van een eraren en gediplomeerde zweminstructeur. De zwemles telt maximaal 12 deelnemers per instructeur en wordt bijna altijd uitgevoerd in water waar u gewoon kunt staan.
 
Van de zweminstructeur krijgt u, gedurende het zwemtraject, de juiste handvatten om op een correcte manier de zwemslagen uit te voeren. U leert in eerste instantie drijven en de borst- en rugcrawl, waarna u verder gaat met het aanleren van de school- en rugslag. Daarnaast leert u ook nog eens extra basisvaardigheden zoals te water gaan (springen of duiken), onder water zwemmen, draaien en survival. Met al deze vaardigheden zult u zeer zwemveilig worden en gaan genieten van een levenlang zwemmen.
 
Heeft u al ervaring met zwemmen, dan kunt u dit aangeven bij de zweminstructeur. U wordt dan op uw zwemvaardigheid getest en in het juiste zwemniveau geplaatst. U hoeft dus nie thelemaal vooraan te beginnen en krijgt u de oefenstof die het beste bij u past. Zo komen de oude zwemvaardigheden al snel weer terug.

Zwemles volwassenen rooster

Maandag 11.30 12.15
Dinsdag  19.00 19.45
Woensdag 10.30 11.15
Woensdag 18.30 19.15
 

De zweminstructeur

Veiligheid, kennis en positief motiveren, een zweminstructeur heeft geen gemakkelijk beroep. Hij of zij draagt immers een grote verantwoording ten opzichte van de zwemmende deelnemers. Bijna alle zwembaden en zwemscholen in Nederland werken dan ook met gediplomeerde zweminstructeurs, die een opleiding hebben genoten bij de erkende opleidnginstantie´s.

Duur van het zwemtraject

Cijfers over het leren zwemmen voor volwassenen zijn er nauwelijks, waardoor we hier geen goede uitspraak over de tijdsduur van het zwemtraject kunnen doen.
Wel heeft de Nationale Raad Zwemdiploma´s onderzoek gedaan naar het aantal klokuren dat kinderen moeten zwemmen om het diploma te behalen. Dit zijn;
A-Diploma = 42 klokuren
B-Diploma = 12 klokuren
C-Diploma = 12 klokuren
 
Voor volwassenen zal deze tijdsduur nie theel anders zijn, want goed leren zwemmen kost nu eenmaal tijd. Als vuistregel kunt u nemen dat u ongeveer een jaar bezig bent om uw eerste zwemdiploma te halen. Dit is in sterke maten afhankelijk van uw beginniveau, uw angst voor water en uw algemen motorische vaardigheden.
Heb dus vooral geduld en blijf positief. Bedenk dat u niet alleen leert zwemmen, maa rook veel voor uw gezondheid doet. Want leren zwemmen kan zo zwaar zijn, dat u ondertussen (zonder het te merken) ook bezig bent met afvallen of het verbeteren van uw conditie.
 
Heeft u in verleden al leren zwemmen? Dan zijn de klokuren uiteraard niet voor u van toepassing. Uw zwemvaardieheden terug krijgen gaat meestal vrij snel en door een aantal zwemlessen te nemen, kunt u dit op een veilige manier doen. U zult dus met de zweminstructeur moeten bespreken welke stof u moet oefenen. 
 

Zwemmen