Beschrijving groepslessen

Bij Mulder Sport kun je dagelijks deelnemen aan diverse leuke, gevarieerde groepslessen.
De lessen zijn voor iedereen toegangkelijk, laagdrempelig ,of je nu beginner of gevorderd bent ieder kan op zijn haar eigen niveau deelnemen. De lessen staan onderleiding van gediplomeerde instructeurs.
Om het sporten zo leuk en gevarieerd mogelijk te houden kun je kiezen uit ons aanbod. Er is altijd wel een geschikte les, zowel freestyle als clubjoy lessen.
 
Bij mulder sport kun je onderandere kiezen uit de volgende groepslessen:

CrossBox 
CrossBox is een manier van fitness, die gewichtheffen, atletiek en gymanstiek combineert in één trainingsvorm.
Tijdens deze trainingen worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier met een hoge intensiteit uitgevoerd. Dit kan betekenen dat iets zo snel, zo vaak of zo zwaar mogelijk moet worden uitgevoerd.
Er wordt onder andere gebruik gemaakt van materialen zoals, halters, kettlebells, ringen en het eigenlichaamsgewicht.
Aan een CrossBox training kan iedereen op zijn/haar niveau meedoen. onze instructeurs helpen je om op een verantwoorde manier de training op te bouwen. Maar er wordt wel keihard gewerkt. Anders geen resultaat.
CrossBox is dus de ultieme manier op in een korte tijd fit te worden.

Yoga
Yoga kan door iedereen beoefend worden, yoga is niet prestatie gericht en vraagt geen speciale leningheid, maar het bevordert wel de soepelheid van het lichaam.
In iedere yoga les doe je verschillende houdingen; Asana's'. Deze asana's hebben invloed op alle lichaamstelsels, ze stimuleren de bloedsomloop en brengen de spieren op juiste spanning.
De yoga lessen bestaan uit strekoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanning. Tijdens de uitvoering wordt de aandacht gericht op de gewaarwording in het lichaam en na de houding wordt de aandacht gericht op de uitwerking.
De voordelen van yoga zijn niet alleen van lichamelijke aard, maar ook om de geest tot rust te brengen, uw concentratie te verbeteren en het vermogen geeft om met spanning om te gaan.

Pilates
Pilates is als bewegingsmethode ontworpen om het lichaam in evenwicht te brengen. Het is een uitgebreid systeem van specifieke oefeningen die in een bepaalde volgorde worden uitgevoerd. Pilates betekent zeer bewust bewegen met beheersing en controle, dus met een intense concentratie en, specifieke ademhalingen, met vloeiende bewegingen werken vanuit je kern/centrum.

Zumba
Zumba is een fitness workout met danspassen op Latijns Amerikaanse muziek. De les is makkelijk te volgen, geen ingewikkelde danspasjes en is dus voor iedereen geschikt. Door de aanstekelijke salsa, merengue, flamengo en zelfs hip hop muziek is elke les weer een feestje. Tijdens de les worden er behoorlijk wat calorieën verbrand, alleen dat merk je nauwelijks omdat het een echte fun les is. Al na een paar weken merk je verbetering bij je taille en dijbenen.

Burn
BURN is een toegankelijke, effectieve en vooral motiverende groepsles waarbij je werkt aan alle facetten voor een fit, strak en mooi lichaam; cardio, spierverstevigende oefeningen én coretraining. Tijdens de Workout maak je gebruik van de XCO tools. Deze twee aluminium buisjes gevuld met grit, zorgen ervoor dat je tijdens de workout aanzienlijk meer kilocalorieën verbrandt dan wanneer je zonder deze buizen zou trainen. Zelfs gevorderde sporters zullen verbaasd zijn hoe intensief de oefeningen met XCO’s zijn. Van beginnende sporter tot gevorderde atleet: BURN is een geweldige workout voor iedereen die effectief en no-nonsense wil trainen.

Indoor Cycling
We zijn ermee groot gebracht en het is heerlijk: fietsen. Indoor Cycle is een indoor fietsprogramma voor iedereen die wil afslanken en wil werken aan de conditie. Snel resultaat is mogelijk met dit programma dankzij de hoge mate van vetverbranding. Heerlijke muziek zorgt voor extra energie tijdens de uitdagende training. 

PowerPump
Meer kracht en strakker in je vel! Power is fitness training op muziek! Zo train je gemakkelijker alle grote spiergroepen op je eigen niveau, ideaal voor het vormen van het lichaam, vetverbranding en krachtraining. 
Voordelen van Power: Verhoogde spierkracht, verbeterde spieruithoudingsvermogen, meer spiervolume, vermindering van het vetpercentage, verbeterde lichaamssamenstelling, sterkere botten, betere houding.

KickBoxen
KickBoxen is plezier, samenwerken, lachen en uit je dak gaan! Je kunt al je energie en stress lekker botvieren op de kickbag. Je maakt zonder sparringpartner boks- en traptechnieken, en motiveert elkaar. Er wordt echter op geen enkel moment met een sparringpartner gewerkt. Je wordt gemotiveerd door opzwepende muziek. Kickboxen is geschikt voor iedereen die op zijn of haar eigen niveau en tempo wil werken.

Xcore
De XCORE training is een totaal training waarbij gebruik wordt gemaakt van een buis met grit. Je traint je conditie, spieren en bindweefsel. Je verbrandt calorieën en het is een optimale buik/rug workout. XCORE trainingen zijn met veel fun en power gericht op een snel en zo effectief mogelijk resultaat. De XCORE training is geschikt voor iedereen. Er zijn vier maten XCO's dus je kunt zelf de zwaarte en intensiteit van je training bepalen. Makkelijk te volgen, geen moeilijke choreografieën maar gewoon simpel en veilig.

Bodyshape
Bodyshape is low impact training op muziek. De nadruk ligt op spierversterkende oefeningen voor de benen, billen en buikspieren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van materialen om de weerstand te vergroten, zoals gewichtjes en elastieken. Deze oefeningen vergroten het uithoudingsvermogen van de spieren. Ook de kracht en de lenigheid nemen toe. Deze lessen zijn geschikt voor iedereen die wil bewegen op muziek. Het is een simpele en doeltreffende workout voor het hele lichaam, zonder ingewikkelde pasjes.

Proefweek