Zwemles

Op een leuke manier goed leren zwemmen. Bij onze lessen staat persoonlijke begeleiding en individuele voortgang centraal. Wij bieden 7 dagen per week zwemlessen aan. De lesgroepjes bestaan uit maximaal 12 kinderen, onder begeleiding van twee zweminstructeurs die met de kinderen mee het water in gaan. Per zweminstructeur dus 6 kinderen. Uw kind voelt zich veilig en krijgt snel de basisvaardigheden voor de verschillende diploma's onder de knie.

De lessen zijn opgebouwd volgens de reguliere ABC-methode. Hierbij ligt de nadruk op het spelenderwijs aanleren van de verschillende zwemslagen. Naast deze reguliere lesmethode zijn er ook mogelijkheden voor Smallgroup (max 6 leerlingen per les ), Turbozwemmen (max 11 leerlingen) en eventueel Prive Zwemles.

Is uw zoon of dochter al wat ouder en heeft hij/zij nog geen zwemdiploma kunnen halen? We hebben nu ook een speciale lesgroep voor kinderen van 10 jaar en ouder. Deze les is op dinsdag van 19:00 – 19:45 uur.
 
Lessen:
1x per week 45 minuten

Kijkt u ook eens op de NRZ pagina.

Rooster reguliere zwemlestijden:

Zwembad Aanvang Einde
Maandag 15.15 19.00
Dinsdag 15.15 19.00
Woensdag 12.30 19.15
Donderdag 15.15 19.00
Vrijdag 15.15 19.45
Zaterdag 07.30 17.15
Zondg 09.00 17.15
 

Small Group Zwemles

Naast onze reguliere zwemlessen hebben wij ook small group zwemles. Deze groepjes bestaan uit maximaal 6 kinderen in het zwembad, een prive les in groeps verband ook deze les duurt 45 minuten.
In deze les kunnen wij de kinderen nog meer individueel begeleiden tijdens de zwemles, waardoor ieder kind op zijn/haar eigen niveau les krijgt.
In deze les zwemmen kinderen van verschillende niveaus, die elk op een individuele manier worden beoordeeld. De kinderen hoeven dus ook niet op elkaar te wachten om af te mogen zwemmen.
Deze les is ook zeer geschikt voor kinderen die speciale aandacht nodig hebben.
 
Lesduur:
45 minuten
 
Rooster Small Group zwemles:
Zwembad Aanvang Einde
Maandag 17.30 18.15
Dinsdag  18.15 19.00
Woensdag 17.45 18.30
Donderdag - -
Vrijdag 18.15 19.00
Zaterdag 12.00 12.45
Zondag 12.45 13.30
Zondag 14.15 15.00
 

Turbo zwemmen in Zoetermeer

Naar aanleiding van de zeer succesvolle snelcursussen die Mulder Sport altijd in de schoolvakanties organiseert, hebben wij besloten een Turbo zwemles een vaste plaats op ons zwemrooster te geven! Naast onze reguliere zwemlessen biedt Mulder Sport vanaf 5 oktober 2013 een Turbo zwemles!

Met de Turbo zwemles kunnen kinderen in een korter tijdsbestek hun A diploma halen. De Turbo zwemles is zowel geschikt voor kinderen die al enige tijd zwemles hebben gehad, als voor kinderen die nog moeten beginnen met zwemles.
Deze groepjes bestaan uit maximaal 11 kinderen en deze les duurt 3×45 minuten. Onderleiding van twee zweminstructeurs.
Tijdens de Turbo zwemles hebben de kinderen gezamenlijk pauze, onder begeleiding van onze zweminstructeurs.
De Turbo zwemles is de ideale les als u uw kind op een snelle en verantwoorde manier wilt leren zwemmen.
 
Heeft u interesse in de Turbo zwemles of heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
 
Lesduur:
3×45 minuten
 
Rooster Turbo zwemcursus:
Zwembad Aanvang Einde
Zaterdag 14.15 16.30
 

Privé Zwemles

Naast de reguliere zwemlessen en small group swimming, kunnen wij privé zwemles aanbieden.
De lessen zijn opgebouwd volgens de ABC-methode. Hierbij ligt de nadruk op het spelenderwijs aanleren van de verschillende slagen. Tijdens de zwemles zullen wij uw kind individueel begeleiden, waardoor uw kind op zijn/haar eigen niveau les krijgt.
 

Zwemvaardigheidsdiploma’s

Kinderen die het leuk vinden om na het behalen van het Zwem-ABC nog meer te leren, kunnen hun zwemvaardigheid verder vergroten met de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma’s.
  • Zwemvaardigheid 1, 2 en 3
De zwemveiligheid kan je alleen behouden door oefening. Het is belangrijk om te blijven zwemmen. Met een zwemvaardigheidsdiploma maakt je kind op een leuke manier kennis met zwemmend redden, snorkelen of een leuke zwemsport. Vooral de kinderen zijn er erg enthousiast over!

Lestijd: Zaterdag 12:15 uur
De les duurt 45 min


Vul onderstaand formulier in om je kind in te schrijven voor zwemvaardigheid 1 bij Mulder Sport Zoetermeer.

Algemene zwemles informatie

Vanaf het begin van de zwemlessen wordt veel aan het vertrouwd raken met het water. Alle oefeningen en spelletjes zijn erop gericht kinderen zoveel mogelijk bewegingservaring op te laten doen. Het plezier van het oefenen is daarbij zeer belangrijk. Kinderen beheersen in deze fase nog niet de techniek van de zwemslag, maar leren stapje voor stapje hoe ze zichzelf kunnen redden.
Bij onze lessen staat persoonlijke begeleiding en individuele voortgang centraal.
Door de hele opleiding van het Zwem-ABC heen, worden de kinderen steeds meer gedreven in 'red jezelf'.
Iedere eerste les van de maand oefenen de kinderen met kleding aan: eendjesvignet met T-shirt; kikkertje met T-shirt en korte broek; visje met T-shirt, korte broek en dolfijntjes met T-shirt, korte broek en gympen.
 
Hoe lang duurt het voordat mijn kind kan zwemmen?
Een exact antwoord is hier niet op te geven. Belangrijk bij Mulder Sport is dat ieder kind op eigen niveau en tempo leert zwemmen.

Kijkdag/spreekuur
Ouders mogen tijdens de laatste les van de maand een deel van de les kijken om de vorderingen van hun kind te zien.

Voor informatie over de vorderingen van de zwemles kunt u bellen tijdens het telefonsich spreekuur op:
Let op! op dit moment is er alleen spreekuur voor kinderen die in de Driesprong zwemmen
Telefonisch spreekuur Start Einde
Maandag 16.00 17.00
Woensdag 11.45 12.30
 

Wat u nog moet weten:

  • U verbindt zich voor een kwartaal aan de zwemschool. 
  • Beëindiging van het lidmaatschap kan uitsluiten schriftelijk, rekening houdend met een maand opzegtermijn.
  • Bij het betreden van zwemschool Zoetermeer dient de lidmaatschappas gescand te worden.
  • Leerlingen worden opgeleid voor het A, B en C diploma. Na het behalen van het C diploma wordt het lidmaatschap automatisch beëindigd.
  • De contributie dient per vooruitbetaling te worden gedaan per automatische incasso, of contant aan de balie (hier wordt € 2,- extra administratiekosten voor gerekend).
  • Bij betalingsachterstand kan niet aan de lessen worden deelgenomen.
  • Eén gemiste les kan niet worden ingehaald. Is uw kind langer dan één week ziek, kunnen de daaropvolgende gemiste lessen worden ingehaald. Ziekmeldingen dienen telefonsich te worden doorgegeven. Bij betermelding aan de balie kan een inhaalkaart worden aangevraagd om de gemiste lessen in te halen.

Zwemmen